Agenda

Evenementen in Nederland

 

14 en 15 december 2024
Charles Dickens Festijn
te Deventer.

 

 

Feest- en gedenkdagen in de Engelstalige wereld

 

23 april  - Engeland

Day of St. George (Sint Jorisdag)

De sterfdag van de patroonheilige van Engeland.

 

 

25 april - Australië en Nieuw-Zeeland

Anzac Day 

Veteranendag. Een dag om stil te staan bij alle Austaliërs en Nieuw-Zeelanders die hebben gediend en gevallen zijn in gewapende conflicten en vredesoperaties. 

Lees meer...

Statistiek

Vandaag 1012
Deze week 2486
Deze maand 13833
Sinds 09-2011 5017405

Opleidingen
Wij streven ernaar dit overzicht van universiteiten en hogescholen compleet te hebben. Kent u een opleiding die hier nog niet bij staat? Laat het ons weten.

 

 

 

Engels studeren op een HBO of universiteit en er later je werk van maken is misschien wel de mooiste manier om met de taal bezig te zijn. Wil je Engels op het hoogste niveau bestuderen, dan kun je terecht bij verschillende universiteiten en hogescholen.

 


Nederland - universiteiten

 

 

Universiteit Utrecht (UU)
De Universiteit Utrecht biedt een bachelorprogramma Engelse taal en cultuur aan. Na het afronden van de 3-jarige bacheloropleiding kun je doorstromen in diverse masteropleidingen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:
- Engelse taal en cultuur: educatie en communicatie
- Vertalen
- American Studies
Meer informatie...

 

 

RijksUniversiteit Groningen( RUG)
de RUG biedt een bacheloropleiding Engelse Taal en Cultuur aan. Na afronding van de bacheloropleiding kun je doorstromen in de master Engelse Taal en Cultuur of de educatieve master Engels. Ook biedt de RUG een bacheloropleiding American Studies aan. Deze biedt toegang tot de gelijknamige masteropleiding.
Meer informatie...

 

 

Universiteit van Amsterdam
De Universiteit van Amsterdam biedt een bachelorprogramma Engelse taal en cultuur aan. Na het afronden van de 3-jarige bacheloropleiding kun je doorstromen in de master Engelse Taal en Cultuur of een educatieve master doen die opleidt tot een eerstegraads lesbevoegdheid. Ook heeft de UvA een masteroplieidng American Studies.
Meer informatie...

 

 

Radboud Universiteit Nijmegen (RU)
De Radboud Universiteit biedt de bachelorprogramma Engelse Taal en Cultuur aan. Na het afronden van de 3-jarige bacheloropleiding kun je doorstromen in de master Engelse Taal en Cultuur. Aan de Radboud Universiteit is het Instituut voor Leraar en School verbonden. Hier kan men een eerstegraads lesbevoegdheid behalen. Ook biedt de RU een bacheloropleiding Amerikanistiek aan. Deze sluit aan op de gelijknamige masteropleiding. Voor zowel Engelse Taal en Cultuur als Amerikanistiek geldt dat de masteropleiding op de RU naar keuze in het Engels of in het Nederlands gevolgd kan worden.
Meer informatie...

 

 

Universiteit Leiden
De Universiteit Leiden biedt de bachelorprogramma Engelse Taal en Cultuur aan.Deze bacheloropleiding geeft toegang tot de gelijknamige masteropleiding.
Meer informatie...

 

 

 

 

Nederland - HBO

 

 

ITV - Hogeschool voor tolken en vertalen
De ITV in Utrecht leidt je op tot tolk of vertaler Engels. De opleiding kan gevolgd worden met wekelijkse of maandelijke lessen, waarbij de laatste optie meer zelfstudie en zelfdiscipline vereist.
NB: De ITV vraagt een collegegeld dat een paar honderd euro boven het gemiddelde ligt.
Meer informatie...

 

 

Hogeschool West-Nederland
voor Vertaler en Tolk
De Hogeschool West-Nederland in Den Haag leidt je op tot tolk of vertaler Engels.
Meer informatie

 

 

 

 

 

 


België

 

 

Universiteit Gent
De Universiteit Gent biedt de opleiding Taal- en Letterkunde aan. In deze opleiding legt de student zich toe op de bestudering van twee talen.
Meer informatie...

 

 

 

 

Erasmus Hogeschool Brussel (EHB)
Het Departement Toegepaste Taalkunde van de EHB biedt opleidingen tot tolk en vertaler Engels aan.
Meer informatie...

 

 

 

Hoger Instituut voor Vertalers en Tolken (HIVT)
Het HIVT biedt Engels aan als een zogenaamde "A-taal", dat betekent dat Engels een van de hoofdrichtingen is die op het HIVT bestudeerd kan worden.
Meer informatie....

 

 

 

 
| 2024 Harmen Schoonekamp | contact | Talennet | Webplattegrond |.

Citaat van de dag

" We hebben geen toverkracht nodig om onze wereld te veranderen. De kracht die we nodig hebben dragen we al in onszelf. De kracht om ons iets beters voor te stellen.
We do not need magic to transform our world. We all carry the power we need inside ourselves already. We have the power to imagine better. "
- J.K. Rowling -
(1965-)
Engels schrijfster.

Mededelingen en snelkoppelingen

Heeft u een eigen website? Een link naar deze website wordt zeer gewaardeerd. Uw website kan eventueel ook bij ons in het linkoverzicht geplaatst worden.Vlag van de UK en USA  Information in English.